Modern konst – Lär dig allt på 3 minuter

Den moderna konsten innefattar allt som rör konstnärligt arbete under perioden 1860 till 1970. Bland de mest ända konstnärerna inom modern konst finns namn som Vincent Van Gogh och Paul Gauguin

Modern konst är en term som ofta förknippas med ett nytt sätt att uttrycka verkligheten och att fjärma sig från den akademiska världen. Inom modern konst  konstnärerna hittar nya sätt att se och förmedla sina idéer.

modern konst gif

Modern konst börjar med arv av målare som Vincent van Gogh, Paul Cézanne , Paul Gauguin , Georges Seurat och Henri de Toulouse-Lautrec, vilka var de egentliga grundare av modern konst. I början av 1900-talet Henri Matisse och flera andra unga artister, däribland pre-kubikerna Georges Braque , André Derain , Raoul Dufy , Jean Metzinger och Maurice de Vlaminck  revolutionerade konstvärlden med ett nytt sätt att beskriva verkligheten.

Här kan du kontakta oss

 

Tre saker du inte visste om modern art:

  • Begreppet modern konst är nära besläktad med modernismen
  • Pionjärerna i modern konst var romantiker, realister och impressionister
  • Började under tidigt 1800 tal men kan spåras ända till 1700 talet.

modern konst

Vad är modern konst?

Modernismens konst kommer från 1800-talet, där snabba förändringar inom tillverkning, transport och teknik förändrade de sociala, ekonomiska och kulturella förutsättningarna för livet i världen.

Nya transportformer som järnvägen, ångmotorn och tunnelbanan förändrade livet för många människor. Detta ledde till att en mängd nya upplevelser som påverkade synen på livet, filosofin och konsten.

Men den nya tekniken började städer och teknik att blomstra vilket fick konstnärerna att sadla om.

Tidigare var mycket av denna konst skapad för att avbildad tema av religiösa och mytologiska innehåll, som berättade historier avsedda att instruera betraktaren. Under 1800-talet började många konstnärer att göra nutida konst om människor, platser och idéer som intresserade dem. Detta ledde till att konsten förändrades och begreppet modern konst myntades.

Modern konst till salu

De mesta hittar du idag hos Bukowskis, där kan du på ett smidigt och enkelt sett skapa ett konto. Vill du ha hjälp och guidning kan du kontakta våra experter på info@ateljecatellani.se

 

5 saker du bör undvika

  • Handla inget i förskott. Betala aldrig något online, finns tyvärr allt för många bedragare.
  • Äkthetsintyg går att förfalska! kom förbi oss om du har några frågor inför ett köp. Vi konsulterar och förmedlar alla typer av konst affärer.
  • Vid transport av värdefulla tavlor bör du aldrig använda postnord eller DHL. Det finns speciella fraktbolag avsedda för konst.
  • Köp endast konstverk via välkända företag och institutioner. Undvik helst sajter som blocket, tradera med mera.
  • Försäkra ditt nya konstverk mot skador, stöld och angrepp.