Reparation av skadad konst

Reparation av skadad konst – Återställning av Tavlor till sin Forna Glans

På Ateljé Catellani i Stockholm är vi specialiserade på att reparera och restaurera skadad konst, med särskilt fokus på tavlor. Vi förstår hur mycket ett konstverk kan betyda – det kan vara ett arv, en investering eller helt enkelt ett kärt minne. Oavsett om tavlan har drabbats av sprickor, färgförlust, missfärgning eller mekaniska skador, erbjuder vi professionell konstrestaurering för att ge verket nytt liv.

Vanliga skador på tavlor som vi reparerar

Konst kan skadas på olika sätt beroende på ålder, förvaring och material. Några av de vanligaste skadorna vi hanterar inkluderar:

  • Färgförlust och blekning: Åldrande, solljus och fukt kan göra att färger bleknar eller flagnar.
  • Sprickor i färgskiktet: Temperaturväxlingar och luftfuktighet kan orsaka sprickbildning i färgen.
  • Missfärgningar: Nikotin, sot och smuts kan med tiden leda till att tavlor blir missfärgade.
  • Mekaniska skador: Skador från stötar, revor eller hål kan försämra konstverkets utseende och struktur.
Reparation av Tavla
Båt på ett hav, efter reparation av konstverket.

Så här återställer vi och lagar tavlor

Vår process för att reparera skadad konst är noggrann och omsorgsfull, med fokus på att bevara verkets ursprungliga utseende och konstnärliga värde. Vi använder traditionella tekniker kombinerat med modern teknologi för att säkerställa ett hållbart resultat:

  1. Grundlig Undersökning: Vi börjar med en detaljerad analys av konstverket för att förstå skadans omfattning och identifiera de bästa restaureringsmetoderna.
  2. Rengöring: Om tavlan är smutsig eller har ytliga missfärgningar, rengör vi ytan varsamt för att framhäva de ursprungliga färgerna.
  3. Fyllning av Sprickor och Förlust av Färg: Vi använder specialanpassade färger och fyllnadsmaterial för att återskapa den ursprungliga finishen och färgtonen.
  4. Skyddande Försegling: Efter restaureringen applicerar vi en skyddande fernissa för att ge konstverket ett nytt lager skydd mot framtida skador.

Varför välja Ateljé Catellani?

Med över 35-års erfarenhet inom konstrestaurering och konservatorverksamhet i Stockholm erbjuder vi expertis och en passion för att bevara konstverk. Varje uppdrag hanteras med största omsorg och respekt för konstverkets historiska och kulturella värde. Vi arbetar både med privatpersoner, företag och museer och tar oss an allt från små reparationer till större reparationsprojekt.

Kontakta oss för en bedömning

Om du har ett skadat konstverk eller en tavla som behöver repareras, tveka inte att kontakta oss för en kostnadsfri bedömning. Vi hjälper dig gärna att återge ditt konstverk dess forna glans.

Läs mer om:
Konservering och restaurering av klassisk konst
Konservering och restaurering av modern konst
Värdering av konst och tavlor