Realism konst

Realism konst, som ibland kallas naturalismen, i konsten är generellt försöket att representera föremål sanningsenligt, utan förkonstling och undvika konstnärliga konventioner, eller osannolika, exotiska, och övernaturliga element.

Realismen har varit utbredd i konsten under många perioder, och kan i stor utsträckning vara en fråga om teknik och träning och undvikande av stylisering.I bildkonsten är den illusionistiska realismen den exakta bilden av livsformer, perspektiv och detaljerna i ljus och färg. Men realistiska eller naturalistiska konstverk kan, såväl som i stället för illusionistiska realismen, vara ”realistiska” i deras ämne, och betona det vardagliga.

Detta är typiskt för den 19: e-talet Realist rörelse som började i Frankrike på 1850-talet, efter 1848 Revolution, och även social realism och regionalism De realistiska målarna avvisade romantiken, som hade kommit att dominera fransk litteratur och konst, med rötter i slutet av 1700-talet. Det har funnits olika rörelser som åberopar realism i de andra konstformer, såsom operastil Verismo, litterär realism, teaterrealism och italiensk neorealism bio.

realism art

kända realism konstnärer

Den realistiska rörelsen började i mitten av 1800-talet som en reaktion på romantik och historisk målning.

Till förmån för skildringar av ”riktigt” liv använde de realistiska målarna gemensamma arbetare, och vanliga människor i vanliga omgivningar som engagerade sig i verkliga aktiviteter som ämnen för deras verk.

Dess främsta exponenter var:

Gustave Courbet

Jean-François Millet

Honoré Daumier

Jean-Baptiste-Camille Corot

Émile Zola

Honoré de Balzac

Gustave Flaubert

Vi finns här för att hjälpa dig!

Vi på Atelje Catellani i Stockholm tar emot alla typer av Realism konst. Hos oss kan du känna dig trygg då vi tillhör ett av världens ledande företag inom restaurering och konservering. Till skillnad från andra aktörer är vi dom ända som faktiskt fått ett erkännande av den italienska presidenten.

Välkommen in till oss på Atelje Catellani AB – Din konstKonservator.

Adress: Vegagatan 5, 11329 Stockholm.

Telefon: 08 34 20 62

Email: info@ateljecatellani.se